Vítejte v kulinářském ráji, kde jednoduchost spojená s výtečností vytváří skvostné pokrmy. Dnes vám představíme jedinečný recept na smažené cuketové plátky s houbami a petrželkou. Tato kombinace chutí a textur vás okouzlí a přesvědčí, že i jednoduchá jídla mohou být neuvěřitelně chutná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené cuketové plátky s houbami a petrželkou
Co budeme potřebovat:
- 1 velká cuketa
- rostlinný olej – na smažení
- 300 g hub
- 1/2 lžičky soli
- 1 velká cibule
- 20 g másla
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička mleté červené sladké papriky
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl – podle chuti
- 50 g parmezánu
- svazek petrželky
Jak budeme postupovat:
1. Cukety nakrájejte na plátky a vsypejte je na pánev s olejem – promíchejte, dochuťte ji solí – na středním plameni je osmažte dozlatova a po osmažení je přendejte do mísy.
2. Připravte jsi pánev rozehřátým olejem a vsypte do ní na jemno nakrájenou cibuli – smažte ji 2-3 minuty na středním plameni, poté k ni přidejte houby nakrájené na půlměsíčky a nadrobno nasekaný česnek. Dochuťte solí, pálivou paprikou – promíchejte a společně povařte.
3. Následně do pánve přidejte osmaženou cuketu a ingredience dochuťte sladkou červenou paprikou, dále přilijte sójovou omáčku – promíchejte a nakonec posypejte strouhaným parmazánem a čerstvou nasekanou petrželkou – vše důkladně promíchejte.
4. Podávejte s velkou chutí, radostí a láskou.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!