Chuťová bombovka: Dokonalé domácí Éclairs s vanilkovým krémem

Dnes vám představíme dokonalý zážitek pro vaše chuťové pohárky – domácí Éclairs s vanilkovým krémem. Tyto lahodné zákusky jsou jako malé umělecké dílo. Připravte se na kulinářský zážitek, který vás rozhodně potěší!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Chutné domácí Éclairs s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

Domácí Éclairs s vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  •  100 ml vody
  •  100 ml mléka
  •  100 ml slunečnicového oleje
  •  160 g mouky
  •  1 špetka soli
  •  1 lžička cukru
  •  5 vajec

Na krém:

  •  2 vejce
  •  160 g praženého cukru
  •  1 balíček vanilkového cukru
  •  2,5 lžíce škrobu
  •  250 ml mléka
  •  180 g másla

Pro dekoraci:

  •  moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Do hrnce přidejte vodu, mléko, rostlinný olej, cukr a špetku soli. Promíchejte stěrkou, postavte hrnec na oheň a přiveďte tekuté přísady k bodu varu. Jakmile se objeví první bublinky, přidejte mouku, vmíchejte ji stěrkou a míchejte, dokud všechny ingredience nezhoustnou. Směs přelijte do mísy a nechte vychladnout.

Chutné domácí eklerky - na rostlinném oleji!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Těsto míchejte mixérem na střední rychlost a postupně přidávejte jedno vejce po druhém.

Chutné domácí eklerky - na rostlinném oleji!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a dbejte na to, abyste zevnitř odstranili všechny vzduchové bubliny, a získali tak pěkné Éclairs.

4. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem na stejně velké proužky.

Chutné domácí eklerky - na rostlinném oleji!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Éclairs pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté teplotu snižte na 170 °C a pečte dalších 25 minut.

Chutné domácí eklerky - na rostlinném oleji!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Připravte krém: Do malého hrnce přidejte vejce, škrob, moučkový a vanilkový cukr. Přísady promíchejte metličkou.

Chutné domácí eklerky - na rostlinném oleji!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přidejte mléko a znovu promíchejte.

8. Hrnec postavte na oheň a vařte smetanu, dokud nezhoustne.

Chutné domácí eklerky - na rostlinném oleji!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Do mísy přidejte máslo pokojové teploty a vyšlehejte ho mixérem do krémové konzistence. Začněte přidávat lžíci smetany a stále míchejte.

Chutné domácí Éclairs s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Krém přelijte do zdobicího sáčku s tenkou tryskou a naplňte z obou stran, přičemž tryskou udělejte dva otvory.

Chutné domácí Éclairs s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Posypte Éclairs moučkovým cukrem a s chutí podávejte!

Chutné domácí Éclairs s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu