Dnes vám představíme dokonalý zážitek pro vaše chuťové pohárky – domácí Éclairs s vanilkovým krémem. Tyto lahodné zákusky jsou jako malé umělecké dílo. Připravte se na kulinářský zážitek, který vás rozhodně potěší!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí Éclairs s vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 100 ml vody
- 100 ml mléka
- 100 ml slunečnicového oleje
- 160 g mouky
- 1 špetka soli
- 1 lžička cukru
- 5 vajec
Na krém:
- 2 vejce
- 160 g praženého cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2,5 lžíce škrobu
- 250 ml mléka
- 180 g másla
Pro dekoraci:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Do hrnce přidejte vodu, mléko, rostlinný olej, cukr a špetku soli. Promíchejte stěrkou, postavte hrnec na oheň a přiveďte tekuté přísady k bodu varu. Jakmile se objeví první bublinky, přidejte mouku, vmíchejte ji stěrkou a míchejte, dokud všechny ingredience nezhoustnou. Směs přelijte do mísy a nechte vychladnout.

2. Těsto míchejte mixérem na střední rychlost a postupně přidávejte jedno vejce po druhém.

3. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a dbejte na to, abyste zevnitř odstranili všechny vzduchové bubliny, a získali tak pěkné Éclairs.
4. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem na stejně velké proužky.

5. Éclairs pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté teplotu snižte na 170 °C a pečte dalších 25 minut.

6. Připravte krém: Do malého hrnce přidejte vejce, škrob, moučkový a vanilkový cukr. Přísady promíchejte metličkou.

7. Přidejte mléko a znovu promíchejte.
8. Hrnec postavte na oheň a vařte smetanu, dokud nezhoustne.

9. Do mísy přidejte máslo pokojové teploty a vyšlehejte ho mixérem do krémové konzistence. Začněte přidávat lžíci smetany a stále míchejte.

10. Krém přelijte do zdobicího sáčku s tenkou tryskou a naplňte z obou stran, přičemž tryskou udělejte dva otvory.

11. Posypte Éclairs moučkovým cukrem a s chutí podávejte!
