Upečte si domácí rohlíky jako z pekárny

Odvažte se a upečte si domácí rohlíky, které jsou měkké, voňavé a plné chuti. Jedná se o jednoduchý recept, který vás a vaše blízké určitě potěší. Ideální na snídani, večeři nebo jen tak na zakousnutí!

Upečte si domácí rohlíky jako z pekárny

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 300ml teplé vody
  • 1 balíček sušeného droždí (7g)
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje

Návod na přípravu

Aktivace Droždí

  1. V malé misce smícháme teplou vodu, droždí a cukr. Necháme 10 minut stát, dokud směs není pěnivá.

Příprava Těsta

  1. Do velké mísy prosejeme mouku a přidáme sůl. Vytvoříme jamku a do ní vlijeme aktivované droždí a olej.

Zamíchání a hnětení

  1. Zamícháme ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hněteme asi 10 minut.
Vypracované hladké těsto.

Kynutí

  1. Těsto přeneseme do mísy, zakryjeme a necháme kynout 1 hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Tvarování

  1. Těsto rozdělíme na 12 stejných částí a zformujeme rohlíky.

Druhé Kynutí

  1. Na plechu s pečicím papírem necháme rohlíky ještě 30 minut kynout.

Předehřátí Trouby

  1. Předehřejeme troubu na 200°C.

Pečení

  1. Rohlíky pečeme v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Vychlazení

  1. Necháme rohlíky vychladnout na mřížce.

Pokud se vám tento recept na domácí rohlíky líbil, možná by vás mohl zajímat také náš recept na nadýchané kokosové kostky pro všechny milovníky kokosu


Tip

Pro více křupavé rohlíky můžete plech při vkládání do troubou postříkat vodou.


Časové údaje

  • Příprava: 20 minut
  • Kynutí: 1,5 hodiny
  • Pečení: 20 minut
  • Celkový čas: 2 hodiny 10 minut

Počet porcí

12 rohlíků