Tento jablečný koláč je ideální volbou pro všechny, kteří mají rádi klasickou a zároveň zdravější variantu jablečného koláče. S kombinací ovesné a špaldové mouky nabízí bohatou chuť a vůni, zatímco řecký jogurt dodává jemnost.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 200g ovesné mouky
- 200g špaldové mouky
- 140g změklého másla
- 110g řeckého jogurtu
- 1ČL prášku do pečiva
- 3 PL Xylitolu nebo cukru
- 2 vejce
Náplň:
- 1kg nasrtouhaných jablek
- 1PL skořice
- 5PL Xylitolu nebo cukru
Vyzkoušejte také – Meruňkový koláč s mascarpone krémem a pomerančovým pudinkem
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Ve větší míse smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto. Nechte chvíli odležet.
2) Příprava náplně: Nastrouhejte jablka a smíchejte je se skořicí a Xylitolem.
3) Sestavení koláče: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválíte dva obdélníky. První obdélník vložte na plech vystlaný pečícím papírem, zasypete jablkovou náplní a přikryjete druhým obdélníkem.
4) Pečení: Koláč pečeme na 170°C cca 50 minut.
Jablečný koláč je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept nabízí lehce zdravější variantu s použitím ovesné a špaldové mouky a řeckého jogurtu. Dobrou chuť!