Vynikající jablečný koláč, který ovoní celý Váš byt

Tento jablečný koláč je ideální volbou pro všechny, kteří mají rádi klasickou a zároveň zdravější variantu jablečného koláče. S kombinací ovesné a špaldové mouky nabízí bohatou chuť a vůni, zatímco řecký jogurt dodává jemnost.

Zdroj: zdrave_s_vercou

Co budeme potřebovat:

Těsto:
  • 200g ovesné mouky
  • 200g špaldové mouky
  • 140g změklého másla
  • 110g řeckého jogurtu
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 3 PL Xylitolu nebo cukru
  • 2 vejce
Náplň:
  • 1kg nasrtouhaných jablek
  • 1PL skořice
  • 5PL Xylitolu nebo cukru

Vyzkoušejte také – Meruňkový koláč s mascarpone krémem a pomerančovým pudinkem


Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Ve větší míse smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto. Nechte chvíli odležet.

2) Příprava náplně: Nastrouhejte jablka a smíchejte je se skořicí a Xylitolem.

3) Sestavení koláče: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválíte dva obdélníky. První obdélník vložte na plech vystlaný pečícím papírem, zasypete jablkovou náplní a přikryjete druhým obdélníkem.

4) Pečení: Koláč pečeme na 170°C cca 50 minut.

Jablečný koláč je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept nabízí lehce zdravější variantu s použitím ovesné a špaldové mouky a řeckého jogurtu. Dobrou chuť!