Chcete připravit výjimečnou večeři, která okouzlí vaše chuťové buňky? Naše receptura na zapečené vepřové karé na strouhaných bramborách s cibulí a sýrem je tím pravým řešením. Toto jednoduché jídlo spojuje lahodné vepřové maso s křupavými bramborami, jemně karamelizovanou cibulí a bohatou vrstvou sýra. Připravte se na výlet do světa chutí a nechte se unést touto skvostnou pečenou pochoutkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené vepřové karé na strouhaných bramborách s cibulí a sýrem potřené lahodnou směsí a podávané se zelno-zeleninovým salátem
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřové maso/karé
- sůl, černý pepř – podle chuti
- 5 brambory + voda na zalití
- 1 cibule
- rostlinný olej – na smažení
Náplň:
- 200 g sýra
- 3 lžíce řecký jogurt
- 2 lžíce majonéza
- 1 lžička celozrnná hořčice
Salát:
- 1/2 hlávky zelí
- 1 mrkev
- 1/2 sladká červená paprika
- jarní cibulka s pírky
- sůl – podle chuti
- 1 lžička hnědého cukru
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžíce jablečný ocet
- 2 lžíce olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na plátky, přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte. Následně je osolte a opepřete, poté masírujte, aby se koření vstřebalo a nechejte je chvíli stranou.
2. Mezitím nastrouhejte brambory na struhadle a přendejte je do mísy a zalijte vodou – promíchejte a nechejte několik minut odstát, potom je sceďte a vyždímejte z nich přebytečnou vodu.
3. Připravte si zapékací mísu, kterou vymažte olejem a rozprostřete do ní brambory bez vody, na ně rozložte jemně nakrájenou cibuli a na ni okořeněné plátky vepřového masa.
4. Do mísy nastrouhejte sýr, přidejte řecký bílý jogurt, majonézu, celozrnou hořčici – promíchejte a náplň pěkně rozetřete na plátky masa, poté mísu přikryjte pergamenem a alobalem.
5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
6. Do mísy dejte 1/2 hlávky nakrájeného bílého zelí, pak přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou sladkou červenou papriku a nakrájenou zelenou cibulku. Dochuťte solí, hnědým cukrem, černým pepřem, poté přilijte jablečný ocet a olej – promíchejte a salát je hotový!
7. Zapečené vepřové karé podávejte s připraveným salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!