Naše receptura na čokoládové řezy přináší jednoduchý, ale ohromující dezert, který si zamilujete na první kousnutí. Jsou ideálním způsobem, jak ukončit skvělý oběd nebo večeři, nebo si je prostě dopřát jako odpolední pochoutku. Připravte se na sladký zážitek, který potěší všechny milovníky čokolády.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládové řezy
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2 vejce
- 90 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 100 ml oleje
- špetka soli
- 150 ml mléka
- 180 g mouky + 20 g hořkého kakaa + 8 g prášku do pečiva
Poleva:
- 150 ml mléka
- 100 g hořké čokolády
Na zdobení:
- čokoládové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si rozklepněte vejce, přisypejte cukr, vanilkový cukr – vyšlehejte, pak přilijte olej – šlehejte, mléko – šlehejte a nakonec přisypávejte prosátou mouku s kakaovým práškem a práškem do pečiva – dobře promíchejte.
2. Připravte si formu na pečení o rozměrech 18 x 27 cm vyloženou pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
3. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
4. Mezitím nalijte mléko do hrnce, přidejte hořkou čokoládu – promíchejte a vařte na mírném ohni.
5. Upečený koláč polijte polevou, pěkně ji rozetřete a ozdobte ještě čokoládovými lupínky.
6. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.