Jablečný perníček s čokoládovou polevou – Vláčný, jednoduchý, rychlý a při tom tak skvělý

Tento recept na jablečný perníček s čokoládovou polevou je ideální pro všechny, kdo hledají rychlý, jednoduchý, ale přitom velmi chutný dezert. Vláčnost perníku dodávají nastrouhaná jablka, která by měla být nastrouhaná najemno, aby nedošlo k vytvoření děr v perníku.

Zdroj: zdrave_s_vercou

Recept na jablečný perníček s čokoládovou polevou:

Co budeme potřebovat:

Těsto:
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • bio kypřící prášek
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL perníkového koření
  • 1 ČL skořice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 3 velká najemno nastrouhaná jablka
Čoko poleva:
  • 60 ml mléka
  • balení kvalitní čokolády na vaření

Vyzkoušejte také – Pokud máte 2 jablka a 1 vejce – Jablečný koláč z mále surovin


Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Ve velké míse smícháme špaldovou mouku, třtinový cukr, bio kypřící prášek, kakao, perníkové koření a skořici. Postupně přidáme mléko, olej a vejce. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a vše důkladně promícháme.

2) Pečení: Připravené těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 40 minut.

3) Příprava polevy: V kastrůlku ohřejeme mléko a přidáme čokoládu. Za stálého míchání směs rozpustíme do hladka.

4) Finální úpravy: Na vychladlý perník rozetřeme čokoládovou polevu a necháme ztuhnout.

Jablečný perníček s čokoládovou polevou je skvělým dezertem, který potěší jak dospělé, tak i děti. Jablka a čokoláda tvoří skvělou kombinaci, která je neodolatelná.

Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.