Máte-li slabost pro nadýchané, vláčné bábovky, pak je tento recept jako stvořený právě pro vás! Tato bábovka s chutí jablíček a skořice je jednoduchá na přípravu, rychlá a především vynikající.
Nadýchaná a vláčná bábovka s chutí jablíček a skořice:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 jablka
- 3 vejce
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek řepkového oleje
- 2,5 hrnku špaldové mouky
- Kypřící prášek
- 1PL skořice
- 1/3ČL muškátového oříšku
- Špetka soli
Doporučujeme – 5-minutová hrnková bábovka i pro úplné začátečníky: Recept si uložte
Jak budeme postupovat:
1) Příprava jablíček: Tři jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, jedno oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2) Těsto: Ve větší míse smícháme vejce s cukrem a ručním šlehačem šleháme.
3) Další ingredience: Přidáme olej a špetku soli a znovu promícháme. Následně přidáme mouku, kypřící prášek, skořici, a muškátový oříšek. Vše promícháme.
4) Jablka: Nakonec do směsi vmícháme nastrouhaná a nakrájená jablka.
5) Pečení: Těsto přeneseme do předem vymazané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 45 minut.
6) Konečná fáze: Po vytažení z trouby necháme bábovku cca 5 minut vychladnout a poté ji vyklápíme z formy.
Tato bábovka s chutí jablíček a skořice je ideální pro každou příležitost. Skvělá na návštěvu, do práce nebo jen tak k ranní kávě. Nezapomeňte si tento recept uložit; určitě se vám ještě někdy bude hodit!