Nadýchaná a vláčná bábovka s chutí jablíček a skořice

Máte-li slabost pro nadýchané, vláčné bábovky, pak je tento recept jako stvořený právě pro vás! Tato bábovka s chutí jablíček a skořice je jednoduchá na přípravu, rychlá a především vynikající.

Zdroj: zdrave_s_vercou

Nadýchaná a vláčná bábovka s chutí jablíček a skořice:

Co budeme potřebovat:

Těsto:
  • 4 jablka
  • 3 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek řepkového oleje
  • 2,5 hrnku špaldové mouky
  • Kypřící prášek
  • 1PL skořice
  • 1/3ČL muškátového oříšku
  • Špetka soli

Doporučujeme – 5-minutová hrnková bábovka i pro úplné začátečníky: Recept si uložte


Jak budeme postupovat:

1) Příprava jablíček: Tři jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, jedno oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

2) Těsto: Ve větší míse smícháme vejce s cukrem a ručním šlehačem šleháme.

3) Další ingredience: Přidáme olej a špetku soli a znovu promícháme. Následně přidáme mouku, kypřící prášek, skořici, a muškátový oříšek. Vše promícháme.

4) Jablka: Nakonec do směsi vmícháme nastrouhaná a nakrájená jablka.

5) Pečení: Těsto přeneseme do předem vymazané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 45 minut.

6) Konečná fáze: Po vytažení z trouby necháme bábovku cca 5 minut vychladnout a poté ji vyklápíme z formy.

Tato bábovka s chutí jablíček a skořice je ideální pro každou příležitost. Skvělá na návštěvu, do práce nebo jen tak k ranní kávě. Nezapomeňte si tento recept uložit; určitě se vám ještě někdy bude hodit!