Papriky na smetaně s uzeným masem s brambory

Tento recept je skvělým způsobem, jak vytvořit bohatý a chutný pokrm, který spojí klasické chutě paprik, rajčat a uzeného masa. Je to jednoduché, ale velmi efektní jídlo, které si zamiluje celá rodina.

Zdroj: Jarka Šipošová Patylová

Co budeme potřebovat:

  • 200g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 3-4 zelené papriky, nakrájené
  • 1 l uzeného vývaru (z uzeného masa)
  • 3 rajčata, spařená a oloupaná
  • 300g uzeného masa (vařeného, nakrájeného na kostičky)
  • Sůl, pepř, mletá paprika podle chuti
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml zakysané smetany

Doporučujeme: Květák pečený ve smetanovo-sýrovém těstíčku


Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa a vývaru: Uvařte uzené maso ve vodě, dokud nebude měkké. Vodu zachovejte jako uzený vývar.

2) Příprava základu: Na kastrolu rozpusťte máslo a osmažte na něm slaninu. Přidejte nakrájenou cibuli a orestujte, dokud nebude sklovitá.

3) Přidání paprik: Do kastrolu přidejte nakrájené zelené papriky a orestujte je společně s cibulí a slaninou.

4) Dušení v uzeném vývaru: Zalijte směs uzeným vývarem, přiklopte a nechte dusit.

5) Příprava rajčat: Mezitím spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky.

6) Dochucení a zahuštění: K téměř měkkým paprikám přidejte rajčata a dochuťte solí, pepřem a paprikou. Smíchejte mouku se zakysanou smetanou a tím zahustěte omáčku. Povařte ještě asi 10 minut.

7) Finální krok: Nakonec přidejte na kostičky nakrájené uzené maso a promíchejte.

Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.

Doporučuji podávat s vařenými nebo pečenými bramborami jako přílohu. Dobrou chuť!