Losos na krémové bázi v jemné omáčce

Pokud si chcete pochutnat na chutném a vizuálně atraktivním jídle, vyzkoušejte tenhle recept na lososa na krémové bázi v jemné omáčce. Tenhle recept je ideální na víkendové grilování nebo na rychlou večeři po náročném dni. Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a  výsledek je ohromující!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Losos na krémové bázi v jemné omáčce
Zdroj: Essen Rezepte

Losos na krémové bázi v jemné omáčce

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 4 porce lososa
  • sůl a černý pepř – podle chuti
  • čerstvá šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje – na smažení

Omáčka:

  • 1 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • 4-5 stroužků česneku
  • 120 ml suchého bílého vína nebo vody (1/2 šálky)
  • 250 ml husté smetany
  • sůl a černý pepř – podle chuti
  • 50 g Parmigiano Reggiano sýra (1/3 šálky)
  • 4-5 větvičky tymiánu
  • svazek čerstvého špenátu
  • 4-5 kolečka citronu

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá nasekaná petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Položte kousky čerstvého lososa na čistou plochu, z obou stran je osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.

2. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a lososa v ní osmažte do zlatohněda – asi 4 minuty a po osmažení ho vyjměte z pánve a přendejte na tác nebo talíř.

3. Na stejnou pánev dejte máslo, vsypejte nakrájenou šalotku a česnek na drobno – smažte 1 minutu dohněda a poté přilijte suché bílé víno nebo vodu – na mírném ohni povařte a pak vlijte hustou smetanu, dochuťte solí – promíchejte a přidejte ještě větvičky tymiánu, čerstvý nasekaný špenát a kolečka nakrájeného citronu, potom položte opečeného lososa a posypejte nasekanou čerstvou petrželkou.

4. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.

Losos na krémové bázi v jemné omáčce

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!