Dnešní recept, který vám srdečně nabízíme, jsou pečené kornoutky plněné pudinkovo-smetanovým krémem a zdobené mandlemi. Jsou křehké, jemně křupavé a skvěle se navzájem doplňují pudinkovo-smetanovým krémem. Jsou trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí jednoznačně za to! Ihned jsi je zamilujte a budete je připravovat častěji! DELIKATESA!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené kornoutky plněné pudinkovo-smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 žloutek
- 100 ml vody (1/3 šálky+1 lžíce)
- 2 lžíce octa
- 100 g hladké mouky (3/4 hrnku + 1 lžíce)
- 250 g margarínu
Krém:
- 500 ml mléka – (2 šálky)
- 74 g vanilkového pudinkového prášku nebo kukuřičného škrobu (1/2 šálky+1 lžíce)
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička mleté vanilky
- 400 ml 30% smetany (1⅔ šálky + 1 lžíce)
- 2 lžíce moučkového cukru
Na potíraní:
- 2 žloutky
Na zdobení:
- mandle
Jak budeme postupovat:
1. Mouku nasypejte do velké odměrky od kuchyňského robotu, osolte, pak přidejte žloutek, přilijte vodu a ocet – vypracujte těsto pomocí kuchyňského robotu.
2. Následně těsto přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.
3. Čistou plochu vysypte moukou a dejte na ni margarín, rozdrobte ho do mouky a vytvarujte kostku, kterou přikryjte fólií a uložte na 15 minut do lednice.
4. Do malé misky nalijte část mléka a přisypte vanilkový pudinkový prášek nebo kukuřičný škrob – promíchejte a zbytek mléka nalijte do hrnce na sporák, pak přisypte cukr, mletou vanilku – promíchejte lžící – vařte na mírném ohni a ještě za stálého míchání přimíchejte mléko smíchané s vanilkovým práškem nebo kukuřičným škrobem – vařte krém do úplného zhoustnutí.
5. Po uvaření krém přendejte do mísy, přikryjte fólií a nechejte odležet.
6. Čistou plochu posypejte moukou a položte na ni těsto, které rozválejte válečkem a doprostřed položte margarínovou kostku, pak ji zabalte do těsta – válečkem ji rozválejte a přeložte na polovinu a poté položte na tác, přikryjte folií a uložte na 15 minut v lednice.
7. Připravte jsi park kousků fólie s pergamenem a vytvarujte z nich kornoutky.
8. Po 15 minutách těsto rozválejte, znovu přeložte a uložte na 15 minut do lednice.
9. Potom ho posypejte moukou a rozválejte válečkem, pak pomocí kolečka na pizzu vytvarujte plátky a obalte nimi kornoutky.
10. Položte je na plech vyložený pergamenem a potřete je žloutkem, aby byly krásně zlatavé.
11. Pečte je v předehřáté troubě 12 minut při 230 °C.
12. V míse vyšlehejte krémovou směs, přidejte k ní vyšlehanou smetanu s moučkovým cukrem – promíchejte a krém je hotový!
13. Potom pomocí zdobicího sáčku naplňte krémem upečené točené kornouty a ozdobte-posypejte je mandlemi.
14. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!