Mrkvové řezy s mascarpone a tvarohem jsou vynikající spojení zdravých ingrediencí s nádechem luxusu. Tento dezert je bohatý na vitamíny z mrkve a zároveň nabízí lahodný krém z mascarpone a tvarohu. Pokud hledáte něco, co by osvěžilo vaši kolekci receptů na dezerty, tady máte skvělou volbu.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 400-500 g mrkve
- 6 vajec
- 100g erytrytolu (nebo jiný druh cukru)
- Olej
- Mléko
- 2 lžičky citronové kůry (nebo šťávy)
- 450 g špaldové mouky
- 50 g kokosu
- 1 kypřicí prášek do pečiva
Krém:
- 250 g Mascarpone
- 250 g polotučného tvarohu
- Med na doslazení
- 1 odměrka vanilkového proteinu
Na vymazání a vysypání formy:
- Tuk
- Špaldová mouka
Doporučujeme – Buchtičky plněné nuttellou, které zmizí ještě než vychladnou!
Jak budeme postupovat:
1) Příprava plechu: Velký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečícím papírem.
2) Těsto: Očištěnou mrkev najemno nastrouháme. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do pevného sněhu. Žloutky šleháme s druhou polovinou cukru do pěny. Přidáme olej, mléko a ostatní suroviny, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
3) Pečení: Těsto urovnáme na připravený plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
4) Krém: Smícháme mascarpone, tvaroh, med a vanilkový protein.
5) Sestavení: Po vychladnutí korpus rozdělíme na dvě části. Na spodní část naneseme polovinu krému, přidáme druhou část korpusu a naneseme zbytek krému. Ozdobíme dle potřeby.
Mrkvové řezy s mascarpone a tvarohem jsou nejen chutným, ale také poměrně zdravým dezertem, který zaujme na každé oslavě nebo rodinném sezení.