Mrkvové řezy s mascarpone a tvarohem jsou vynikající spojení zdravých ingrediencí s nádechem luxusu

Mrkvové řezy s mascarpone a tvarohem jsou vynikající spojení zdravých ingrediencí s nádechem luxusu. Tento dezert je bohatý na vitamíny z mrkve a zároveň nabízí lahodný krém z mascarpone a tvarohu. Pokud hledáte něco, co by osvěžilo vaši kolekci receptů na dezerty, tady máte skvělou volbu.

Zdroj: Radek Dosoudil

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 400-500 g mrkve
  • 6 vajec
  • 100g erytrytolu (nebo jiný druh cukru)
  • Olej
  • Mléko
  • 2 lžičky citronové kůry (nebo šťávy)
  • 450 g špaldové mouky
  • 50 g kokosu
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Krém:

  • 250 g Mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu
  • Med na doslazení
  • 1 odměrka vanilkového proteinu

Na vymazání a vysypání formy:

  • Tuk
  • Špaldová mouka

Doporučujeme – Buchtičky plněné nuttellou, které zmizí ještě než vychladnou!


Jak budeme postupovat:

1) Příprava plechu: Velký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečícím papírem.

2) Těsto: Očištěnou mrkev najemno nastrouháme. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do pevného sněhu. Žloutky šleháme s druhou polovinou cukru do pěny. Přidáme olej, mléko a ostatní suroviny, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

3) Pečení: Těsto urovnáme na připravený plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

4) Krém: Smícháme mascarpone, tvaroh, med a vanilkový protein.

5) Sestavení: Po vychladnutí korpus rozdělíme na dvě části. Na spodní část naneseme polovinu krému, přidáme druhou část korpusu a naneseme zbytek krému. Ozdobíme dle potřeby.

Mrkvové řezy s mascarpone a tvarohem jsou nejen chutným, ale také poměrně zdravým dezertem, který zaujme na každé oslavě nebo rodinném sezení.