Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na lahodné cuketové řízečky, které jsi ihned zamilujte. Příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý!
Také jsi k nim můžete připravit dresink z řeckého bílého jogurtu nebo zakysané smetany s prolisovaným česnekem, nasekaným koprem a dochucený bylinkami, které máte rádi.
Lahodné cuketové řízečky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 160 g rýže
- 1/2 lžičky soli
- 2 cukety
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1/2 lžičky mletá červená sladká paprika
- 1/2 lžičky červená pálivá paprika
- 20 g hladké mouky
Dresink:
- 1 řecký bílí jogurt nebo zakysaná smetana
- 1 česnek
- čerstvý kopr – podle chuti
- bylinky – podle chuti, které máte rádi
Jak budeme postupovat:
1. Rýži několikrát důkladně propláchněte a nasypejte ji do hrnce, pak podle chuti osolte, zalijte vodou a uvařte doměkka.
2. Cuketu zbavte stonků a slupky – nastrouhejte ji na hrubém struhadle a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
3. Do uvařené rýže rozklepněte vejce, přidejte nakrájenou cibuli a vymačkanou cuketovou směs zbavené šťávy.
4. Následně nasypejte mletou červenou sladkou paprikou a červenou pálivou papriku, pak přisypejte hladkou mouku – rukama promíchejte.
5. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a pomocí lžíce na něj vytvarujte placičky – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.
6. Po usmažení je podávejte s dresinkem, který je připravený z řeckého bílého jogurtu nebo zakysané smetany, dochucený o prolisovaný česnek, nasekaný kopr a bylinky podlé své chuti.
7. Podávejte je hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!