Vítáme vás v kulinářském ráji plném tradice! Dnes máme pro vás recept na rychlý babiččin švestkový koláč, který vás vtáhne do vůně a chutí dávných časů. Tento jednoduchý recept přináší chuť domova a vzpomínky na babiččiny pochoutky. Připravte se na nostalgický zážitek a pojďme se pustit do pečení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Velmi chutný babiččin švestkový koláč
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 300 g zralé švestky
- 1 lžíce škrobu
- 3 vejce
- špetka soli
- 150 g cukru
- 100 g rozpuštěné máslo
- 200 ml mléka
- vanilin – podle chuti
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička prášek do pečiva
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Vybírejte zralé švestky, ale ne měkké, aby se před pečením nezměnily v pyré, rozkrojte je na dvě části, odstraňte jádřince a smíchejte je se škrobem.
2. V míse smíchejte vejce se solí a cukrem – vyšlehejte mixérem, pak přilijte rozpuštěné máslo, mléko a vanilin – podle chuti – promíchejte, dále přisypejte prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva – vypracujte středně husté těsto.
3. Formu vyložte pergamenem a rozložte na ni švestky, které jste předtím promíchali se lžící škrobu.
4. Následně na ně nalijte těsto, poté formu protřepejte a položte ji do předehřáté trouby.
5. Pečte 20-30 minut při 180 °C.
6. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem a podávejte s láskou, radostí a skvělým pocitem, jak se vám to výborně povedlo.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!