Hamburská kýta s houskovým knedlíkem: Jak připravit nedělní delikatesu s omáčkou, která Vás ohromí

Láká vás na něco tradičního a chutného? Hamburská kýta s houskovým knedlíkem je klasickým pokrmem, který spojuje bohatství vepřového masa s bohatými chutěmi koření a zeleniny. Ideální volba pro nedělní oběd nebo speciální příležitosti. Recept je poměrně jednoduchý, ale výsledek je gastronomický zážitek, který si zamiluje každý fanoušek české kuchyně.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept: Hamburská kýta s houskovým knedlíkem

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová kýta nebo plecko
  • Tenký párkem, hranoly (mrkev, slanina, šunka)
  • Kyselá okurka
  • Sůl
  • Olej
  • Cibule
  • Zelenina (mrkev, kousek celeru a petržele)
  • Bobkový list
  • Nové koření (3 kuličky)
  • Pepř (2 kuličky)
  • Masox
  • Voda
  • Hořčice (plnotučná)
  • Mouka
  • Smetana
  • Špek a uzené maso na kostičky (volitelné)
  • Ocet (volitelné)

Doporučujeme – Vynikající katův šleh s bramboráčky


Jak budeme postupovat:

1) Maso prošpikujeme tenkým párkem, hranoly a kyselou okurkou. Osolíme a obtočíme nití, aby zůstal tvar.

2) Na oleji osmahneme do zlatova cibuli a přidáme nakrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření a pepř. Orestujeme.

3) Přidáme maso a orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo.

4) Zalijeme vroucí vodou, přidáme kousek masoxu a osolíme.

5) Po půl hodině vaření přidáme asi 4 kyselé okurky.

6) Jakmile je maso měkké, dáme ho stranou a odstraníme kuličky a okurky.

7) Rozmixujeme zeleninu, dolejeme vodu, přidáme hořčici a zahustíme moukou smíchanou s vodou.

8) Volitelně vyškvaříme špek a uzené maso na kostičky a přidáme do hotové omáčky nebo na ozdobu.

9) Nakrájíme kyselé okurky na drobno nebo na kolečka a přidáme do omáčky.

10) Přidáme smetanu a ochutíme.

Servírování

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doporučujeme – Recept na kuřecí špízy s žampióny a rýží

Tento recept je skvělou volbou pro všechny, kdo si chtějí vychutnat kousek tradiční české kuchyně. Dobrou chuť!