Brambory jsou jednou z nejčastěji používaných a nejoblíbenějších surovin v našich kuchyních. Můžete je použít jako přílohu k oblíbenému masu nebo z nich připravit lahodný slaný koláč. Dnes vám recept na úžasné bramborové placky s houbovou omáčkou. Recept není vůbec složitý, a proto ho zvládne i začátečník.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové placky s houbovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
na placky:
- 1 kg brambory
- 3 ks vejce
- 3 PL hladká mouka
- sůl, mletý černý pepř
- rostlinný olej na mazání
na omáčku:
- 150 g čerstvé houby
- 1 ks cibule
- 1 PL rostlinný olej
- 1 PL máslo
- 1 PL hladká mouka
- 300 ml houbový vývar
- 100 ml smetana ke šlehání
- sůl, pepř
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte brambory a nastrouhejte je na širokém struhadle (nebo v kuchyňském robotu).
2. K bramborám přidejte vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
3. Menší placky pokládejte lžící na rozpálený olej a smažte je z obou stran dozlatova.
4. Na omáčku rozpusťte v hrnci máslo a přidejte olej. Krátce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na plátky nakrájené houby. Chvíli je smažte, pak je zaprašte moukou, osolte a opepřete a přidejte vývar. Nechte asi 5 minut povařit a nakonec zjemněte smetanou.
5. Placky podávejte přelité voňavou omáčkou s trochou zakysané smetany.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na bramborové placky s houbovou omáčkou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na fantastický předkrm: sýrovo-česnekové vrtule!