Bramborové placky s houbovou omáčkou – vynikající kombinace, která stojí za to

Brambory jsou jednou z nejčastěji používaných a nejoblíbenějších surovin v našich kuchyních. Můžete je použít jako přílohu k oblíbenému masu nebo z nich připravit lahodný slaný koláč. Dnes vám recept na úžasné bramborové placky s houbovou omáčkou. Recept není vůbec složitý, a proto ho zvládne i začátečník.

bramborové placky s houbovou omáčkou – vynikající kombinace, která stojí za to
Zdroj: lady.tochka.net
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborové placky s houbovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

na placky:

  • 1 kg brambory
  • 3 ks vejce
  • 3 PL hladká mouka
  • sůl, mletý černý pepř
  • rostlinný olej na mazání

na omáčku:

  • 150 g čerstvé houby
  • 1 ks cibule
  • 1 PL rostlinný olej
  • 1 PL máslo
  • 1 PL hladká mouka
  • 300 ml houbový vývar
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte brambory a nastrouhejte je na širokém struhadle (nebo v kuchyňském robotu).

2. K bramborám přidejte vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

3. Menší placky pokládejte lžící na rozpálený olej a smažte je z obou stran dozlatova.

4. Na omáčku rozpusťte v hrnci máslo a přidejte olej. Krátce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na plátky nakrájené houby. Chvíli je smažte, pak je zaprašte moukou, osolte a opepřete a přidejte vývar. Nechte asi 5 minut povařit a nakonec zjemněte smetanou.

5. Placky podávejte přelité voňavou omáčkou s trochou zakysané smetany.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na bramborové placky s houbovou omáčkou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na fantastický předkrm: sýrovo-česnekové vrtule!