Chcete si dopřát lahodnou sladkou tečku za pouhých 30 minut? Představujeme vám jedinečný recept na jednoduchou jablečnou roládu. Tento výborný dezert je dokonalým spojením chuti a rychlosti, které vám umožní okamžitě uspokojit svou sladkou chuť. Připravte se na krátký, ale sladký zážitek, který si zamilujete!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Rychlá jablečná roláda
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 velká vejce
- 300 g kondenzovaného mléka
- 50 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- ¼ lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 8 g prášku do pečiva
- 120 g mouky
- 30 g kukuřičného škrobu
Pro náplň:
- 4 jablka
- 15 ml citronové šťávy
- 50 g másla
- 40 g bílého nebo hnědého cukru (nebo podle chuti)
- 1 lžička mleté skořice (nepovinné)
Ostatní:
- jedno jablko (na ozdobu)
- moučkový cukr – podle chuti (k podávání)
Použili jsme obdélníkový plech o rozměrech 26 x 38 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte náplň: Máslo nakrájejte na kousky a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem.
2. Jablka oloupejte, nastrouhejte na velkém struhadle a položte je přímo na plech. Potřete je citronovou šťávou a rovnoměrně rozprostřete na plech.
3. Povrch jablek posypeme cukrem a mletou skořicí.
4. Jablečnou náplň pečte 7-10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Připravte těsto: Vejce, špetku soli a vanilkový extrakt dejte do hluboké mísy. Šlehejte do hladka.
6. Přidejte kondenzované mléko. Míchejte.
7. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte.
8. Vmíchejte prosátou mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Měli byste získat homogenní těsto, poměrně tekuté.
9. Rozkrojte jablko na čtvrtiny, odstraňte jádřinec a nakrájejte ho na tenké plátky. Potřete je trochou citronové šťávy, abyste zabránili jejich oxidaci.
10. Vyjměte pekáč z trouby a těsto rovnoměrně rozetřete na horkou náplň.
11. Poté na ně položte plátky jablek, které se mírně překrývají a jsou v řadě za sebou. Měly by být několik centimetrů od jednoho z dlouhých okrajů pracovní desky.
12. Pečte 15-20 minut při 180 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
13. Horkou desku vyklopte na prkénko pokryté pečicím papírem. Odstraňte papír, na kterém se peče, z povrchu.
14. Pomocí pečicího papíru ho srolujte do kompaktní rolády, přičemž začněte od delšího okraje, vedle kterého není řada jablek. Tím se dostane na povrch.
15. Nechte roládu zcela vychladnout, aniž byste ji sundali z pečicího papíru. Pak ji oddělte od papíru a položte na talíř.
16. Pokud chcete, posypte moučkovým cukrem a ozdobte lístky čerstvé máty.
17. Porcujte a podávejte!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!