Policisté provádějí hrdinskou záchranu nemluvněte v zavřeném rozpáleném autě

Zůstat klidným a rychle jednat v krizové situaci není snadné. To se však podařilo policistům v okresu Fayette v Georgii, kteří se na základě naléhavého hovoru spojili a zorganizovali záchranu 8měsíčního dítěte, jež bylo neúmyslně uzamčeno ve vyhřívané dodávce své matky.

Zdroj: FAYETTE COUNTY SHERIFF OFFICE

K incidentu došlo minulý týden v Georgii, kde byla teplota náročných 85 stupňů Fahrenheit. Po přijetí naléhavého hovoru týkajícího se dítěte uvězněného v autě, zástupce z oddělení šerifa okresu Fayette a maršál okresu okamžitě vyrazili na místo události. Mary Davenportová, matka dítěte, se do té doby neúspěšně pokoušela dostat dítě z auta.

Vysazení zámku auta provedlo samo dítě. Matka si uvědomila, co se stalo, až po zavření dveří a bez váhání zavolala na tísňovou linku 911. Zástupce Daniel Molina, který byl v té době náhodou mimo službu, a maršál okresu Fayette Sgt. Bryan Clanton následně rychle vnikli do situace.

Díky jejich rychlé a rozhodné akci bylo dítě vytáhnuto z auta a umístěno do klimatizovaného prostoru, kde prošlo lékařským vyšetřením. “Naštěstí byla holčička zdravá a mohla se vrátit ke své matce,” uvedli úředníci.

Tento případ slouží jako důležitá připomínka toho, jak snadno může dojít k nebezpečným situacím, ale i toho, jak významnou roli hrají naši první zasahující v záchranných operacích. “Děkuji všem zúčastněným okresním službám za vaše hrdinské činy!” prohlásilo oddělení šerifa.