Představuji vám recept na hovězí guláš z kližky, tentokrát v netradičním, ale vynikajícím provedení s černým pivem. Tento guláš nepotřebuje žádnou dlouhou představu. Jeho chuť vás jednoduše zaujme, ať už jste milovníkem piva, hovězího masa, nebo dokonce chilli papriček.
Co tento guláš dělá unikátním? Přidání černého piva mu dodává komplexní a bohatou chuť, která se dokonale snoubí s hovězím masem. Kromě toho, různé variace koření a zeleniny umožňují každému upravit recept podle svého gusta. Výsledkem je lahodný a sytý pokrm, který zahřeje tělo i duši.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg hovězí kližky
- 300 – 400 g cibule
- 1 chilli paprička (čerstvá) – kdo nechce nemusí
nakládané feferónky… počet závisí na vás – taky nemusíte přidat žádné….. - 4 zelené (bílé) papriky
- 4 stroužky česneku
- 1 l hovězího vývaru
- 0.5 l černého piva
- 50g sádla
- 30g kečupu
- sůl, pepř, majoránka, červená sladká paprika
Jak budeme postupovat:
1) Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle, nakrájené hovězí maso orestujene na osmahnuté cibulce (dohněda – dozlatova), po otestování masa přidáme postupně – nakrájenou chilli papričku, kečup, červenou papriku, česnek, sůl, pepř, majoránku a pokračuje v restování.
2) Následně zalijeme, podlijeme 0.5 l piva a pak přilijene vývar (ten postupně – ne najednou!!!!). Za stálého vaření- dušení, po odvaření části vývaru, doléváme zbylý vývar.
3) Vaříme do úplného změknutí masa, cca po 1 – 2 hodinách přidáme pokrájenou zelenou papriku na nudličky a dál vaříme pod pokličkou.
4) Do téměř hotového guláše můžete přidat i nakládané feferónky……
5) Mezitím si připravíme přílohu – knedlík, rýží, či těstoviny, záleží na tom, na co máte chuť.
Vyzkoušejte skvělý recept na domácí houskový knedlík