Vítáme vás u našeho jedinečného receptu na zapečenou barevnou zeleninu v parmazánové strouhance, které se stanou hvězdou vašeho jídelníčku! Kombinace barevné křupavé zeleniny obalené v strouhance s parmazánem vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii, kterou je těžké odmítnout. Krásná barva na talíři a vynikající křupavá chuť v ústech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Co budeme potřebovat:
Zelenina:
- 1 lilek
- 2 cukety
- 2 červené sladké papriky
- 2 brambory
Na obalování:
- 170 g strouhanky
- 2 lžíce parmazán
- sůl, černý pepř – podle chuti
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte na proužky lilek, cuketu, červenou sladkou papriku a brambory.
2. Do mísy nasypejte strouhanku, přisypejte parmazán, dochuťte solí, černým pepřem a přidejte také prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou petrželku – dobře promíchejte.
3. Do jiné misky jsi dejte na proužky nakrájenou červenou sladkou papriku a pokapejte ji olejem – pomasírujte rukou a pak ji obalte v okořeněné strouhance a pěkně rozprostřete na plech vyložený pergamenem – postup opakujte pro každou nakrájenou zeleninu.
4. Pečte v předehřáté troubě 26 minut při 190 °C.
5. Po upečení je podávejte s láskou, ale můžete ji také podávat i jako přílohu k oblíbenému jídlu.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!