Kdo by neznal ten nádherný pocit, když se po domu rozprostře vůně čerstvě upečeného chleba? A co když Vám řeknu, že kromě kulinářského zážitku může domácí pečení chleba ušetřit i Vaši peněženku? Ano, přesně tak. S tímto receptem na křupavý domácí chléb nejenže si vychutnáte autentickou chuť a vůni, kterou žádný obchodní chléb nemůže napodobit, ale také ušetříte stovky korun měsíčně. Jediné, co potřebujete, jsou základní suroviny, trochu času a vaše ruce. Žádné složité postupy, žádné speciální vybavení. Takže co na to říkáte, vyzkoušíme to společně?
Recept na křupavý domácí chléb:
Co budeme potřebovat:
- 400 ml teplé vody
- 2 PL krystalového cukru
- 1 PL sušeného droždí
- 4 PL rostlinného oleje
- 700 g chlebové nebo hladké mouky
- 2 ČL soli
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy si nelijeme teplou vodu, kterou metličkou vymícháme s cukrem. Přidáme droždí a olej.
2) Následně nasypeme mouku a zapracujeme. Dochutíme solí.
3) Vypracované těsto, které si přeložíme na pracovní desku překrojíme na dvě části.
4) Vezmeme si jednu část, kterou roztlačíme na placku.
5) Poté těsto přeložíme směrem do středu z jedné i druhý strany. Následně srolujeme a vytvarujeme bochník.
- Tento postup zopakujeme 2-3 krát.
6) Bochník položíme na plech pokrytý pečícím papírem a nechám ještě 15-30 minut odpočívat.
7) Před pečením ho potřeme vodou a posypeme moukou. Navrchu provedeme jeden hlubší řez.
8) Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 25 minut.
9) Až nám chleba zhnědne, jemně ho pokropíme vodou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na koblížky z kefíru.