Recept na křupavý domácí chléb, který Vám ušetří stovky korun

Kdo by neznal ten nádherný pocit, když se po domu rozprostře vůně čerstvě upečeného chleba? A co když Vám řeknu, že kromě kulinářského zážitku může domácí pečení chleba ušetřit i Vaši peněženku? Ano, přesně tak. S tímto receptem na křupavý domácí chléb nejenže si vychutnáte autentickou chuť a vůni, kterou žádný obchodní chléb nemůže napodobit, ale také ušetříte stovky korun měsíčně. Jediné, co potřebujete, jsou základní suroviny, trochu času a vaše ruce. Žádné složité postupy, žádné speciální vybavení. Takže co na to říkáte, vyzkoušíme to společně?

domácí chléb 1
Zdroj: Rezepte Von Maria

Recept na křupavý domácí chléb:

Co budeme potřebovat:

  • 400 ml teplé vody
  • 2 PL krystalového cukru
  • 1 PL sušeného droždí
  • 4 PL rostlinného oleje
  • 700 g chlebové nebo hladké mouky
  • 2 ČL soli


Jak budeme postupovat:

1) Do mísy si nelijeme teplou vodu, kterou metličkou vymícháme s cukrem. Přidáme droždí a olej.

domácí chléb 2
Zdroj: Rezepte Von Maria

2) Následně nasypeme mouku a zapracujeme. Dochutíme solí.

3) Vypracované těsto, které si přeložíme na pracovní desku překrojíme na dvě části.

4) Vezmeme si jednu část, kterou roztlačíme na placku.

domácí chléb 3
Zdroj: Rezepte Von Maria

5) Poté těsto přeložíme směrem do středu z jedné i druhý strany. Následně srolujeme a vytvarujeme bochník.

  • Tento postup zopakujeme 2-3 krát.
domácí chléb 4
Zdroj: Rezepte Von Maria

6) Bochník položíme na plech pokrytý pečícím papírem a nechám ještě 15-30 minut odpočívat.

7) Před pečením ho potřeme vodou a posypeme moukou. Navrchu provedeme jeden hlubší řez.

domácí chléb 5
Zdroj: Rezepte Von Maria

8) Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 25 minut.

9) Až nám chleba zhnědne, jemně ho pokropíme vodou.

domácí chléb 6
Zdroj: Rezepte Von Maria

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na koblížky z kefíru.