Kuřecí maso v pikantní chilli omáčce s rýží

Hledáte rychlý a chutný recept na večeři, která si poradí s chladným podvečerem? Tento recept na čínský styl dušeného masa s zeleninou je právě pro vás. Tento pokrm vás zahřeje a zasytí vás nutrienty, aniž byste museli strávit hodiny v kuchyni. V tomto receptu používáme mix čerstvé a sušené zeleniny, ale klidně můžete sáhnout po mražené variantě.

Zdroj: Maruška Bernáthová

Co budeme potřebovat:

  • Cibule (1 velká)
  • Maso (podle vaší volby, např. vepřové nebo kuřecí), nakrájené na kostky
  • Sůl a pepř
  • Koření na čínu
  • Sojová omáčka
  • Mrkev, nakrájená na proužky
  • Paprika, nakrájená na proužky
  • Pórek, nakrájený na proužky
  • Houby shiitake (mohou být i sušené)
  • Bambusové výhonky
  • Voda
  • Sladká chilli omáčka


Jak budeme postupovat:

1) Na pánvi orestujeme cibuli do zlatova.

2) Přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout.

3) Poté přidáme koření na čínu a dobré množství sojové omáčky. Mícháme.

4) Do směsi vložíme na proužky nakrájenou mrkev, papriku, pórek a houby shiitake. Pokud máte, přidáme bambusové výhonky.

5) Trochu podlijeme vodou a přidáme sladkou chilli omáčku.

6) Vše dusíme na mírném ohni, dokud maso nebude měkké.

7) Průběžně kontrolujeme, mícháme a podle potřeby ještě podléváme, aby se nám pokrm nepřipálil.

A voilà! Vaše dušené maso s zeleninou alá čínská kuchyně je hotové. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, jako je rýže nebo nudle. Dobrou chuť!