Recept na dušenou mrkev s vepřovým masem a bramborami

Hledáte-li komfortní jídlo, které spojí chutě masa, zeleniny a šťávy, nemusíte hledat dál. Tento recept na dušenou mrkev s vepřovým masem a bramborami je perfektní volbou na rodinný oběd či večeři. Jde o jednoduchý a rychlý pokrm, který si zamiluje celá rodina. Postupně vám ukážu, jak připravit maso, omáčku a samozřejmě náš hlavní hrdinu – dušenou mrkev. Tak se pojďme pustit do vaření!

Zdroj: Lenička Štantejská Gebertová

Co budeme potřebovat:

  • Vepřové maso (podle potřeby)
  • 2 cibule
  • Voda
  • Sůl, pepř
  • Jíška (např. máslová)
  • Mrkev
  • Cukr
  • Ocet
  • Brambory (na přílohu, nepovinné)


Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Na pánvi opečte vepřové maso podle vašeho gusta. Když je maso hotové, vyjměte ho a nechte stranou.

2) Omáčka: Na výpek po masu přidejte nasekanou cibuli a orestujte do zlatova. Zakápněte trošku vody a pokračujte v orestování do zlatova. Ochutnejte solí a pepřem.

3) Vytvoření šťávy: K cibuli přilijte tolik vody, kolik chcete mít omáčky. Přidejte trochu jíšky podle hustoty, kterou preferujete. Můžete propasírovat, nebo jednoduše rozmixovat tyčovým mixérem. Poté přidejte maso a nechte prohrát.

4) Dušená Mrkev: Mrkev uvařte ve vodě, kterou ochutíte cukrem, solí a trochou octa. Když je mrkev měkká, slejte vodu, necháte asi centimetr a přidejte k ní trochu máslové jíšky.

5) Finální kroky: Podávejte dušenou mrkev s vepřovým masem a bramborami (nepovinné).

A voila! Máte hotovou domácí hostinu, která je nejen chutná, ale také velmi uspokojivá. Dobrou chuť!

Vyzkoušejte také – Zapečené vepřové maso, brambory a jogurt – výborný recept z jedné mísy

Tipy:

  • Můžete přidat další koření podle svého výběru.
  • Pokud chcete, můžete místo brambor použít rýži nebo třeba krokety.