Palačinky nemusí být jen sladké – můžete je naplnit masem. špenátem, šunkou, sýrem, masem nebo houbami. Náš recept je dietnější a také zdravější. Měkké palačinkové těsto, špenát, česnek a ricotta pohladí vaše chuťové pohárky a zároveň dodají tělu potřebné vitamíny. Přesvědčte se sami – Palačinky s ricottou a špenátem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Palačinky s ricottou a špenátem
Co budeme potřebovat:
na palačinky:
- 2 šálky mléko
- 1 šálek hladká mouka
- 2 ks vejce
- špetka sůl
- špetka cukr
na náplň:
- 400 g ricotta
- 200 g čerstvý špenát
- 3 hřebíčky česnek
- sůl
- mletý černý pepř
- máslo
- olej
Jak budeme postupovat:
1. V míse připravte těsto na palačinky vyšleháním vajec, mléka, mouky, cukru a soli.
2. Na pánvi rozehřejte v poměru 1:1 trochu másla a oleje a usmažte tenké palačinky.
3. Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte špenát a trochu vody. Špenát duste, dokud neztratí většinu vody.
4. Pak přidejte nasekaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Ještě asi minutu povařte a horký špenát smíchejte s čerstvou ricottou.
5. Teplé palačinky naplňte špenátovo-sýrovou náplní a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na palačinky s ricottou a špenátem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd!