Vytvořte si svůj domácí borůvkový džem jen ze 3 ingrediencí

Vstupte do světa přírodní sladkosti, kterou si můžete snadno připravit ve svém vlastním hrnci. Dnes vám přinášíme recept na domácí borůvkový džem, který vás okouzlí nejen svou chutí, ale také svou jednoduchostí. Stačí jen tři jednoduché ingredience a vaše kuchyně se naplní sladkou vůní borůvek. Připravte se na kulinářskou radost, kterou můžete sklízet ve formě skleniček plných chutných vzpomínek.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí borůvkový džem
Zdroj: iStockphoto

Domácí borůvkový džem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg borůvek
  • 500 g želírovací cukr
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové

Jak budeme postupovat:

1. Borůvky omyjte, vložte do mixéru – rozmixujte.

2. Poté je vložte do hrnce, přisypejte cukr, kyselinu citronovou – dobře promíchejte.

3. Směs přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut.

4. Horký džem vložte do zavařovacích sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte takto 5 minut stát.

5. Podávejte ho hlavně s láskou a velkou chutí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Tip: V přiloženém receptu Vám nabízíme inspiraci pro následné využití vašeho domácího borůvkového džemíku! 🙂

Recept: Nebesky křehký zákusek z listového těsta s jemným krémem a svěžím borůvkovým džemem