Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!

Jednoduchý a fit recept na ovesné sušenky se sušeným ovocem změní Váš den! Přinášíme vám velmi rychlý recept s dokonale křupavou a křehkou pochoutkou. Pokud máte rádi ovesné nebo müsli tyčinky, rozhodně nebudete litovat!

Příprava Vám nezabere mnoho času, a pokud je budete správně skladovat, vydrží Vám opravdu dlouho! Vyzkoušejte to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Ovesné křupavé sušenky:

Co budeme potřebovat:

  • 130-150 g malých ovesných vloček
  • 80 g mouky
  • jedno malé vejce
  • 100 g měkkého másla
  • 40 g cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • jedna špetka soli
  • jednu lžičku vanilkového cukru (můžete ho nahradit nastrouhanou citrusovou kůrou nebo jiným kořením)
  • 50 g sušeného ovoce nebo ořechů (my jsme použili rozinky a sušené brusinky).

PŘÍPRAVA:

1) Měkké máslo, cukr a vanilkový cukr šlehejte mixérem na vysoké otáčky 3-4 minuty, dokud nebude nadýchané a bělavé.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Přidejte vejce. Míchejte ještě 1 minutu.

3) Smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. Vzniklou směs přidejte ke 130 g ovesných vloček a znovu promíchejte.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Přidejte suché přísady do mísy, ve které jste vyšlehali máslo, cukr a vejce.

5) Sušené ovoce omyjte a osušte. Trochu je rozdrťte nožem a přidejte je do mísy k ostatním přísadám.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Nejprve těsto promíchejte stěrkou a poté ho prohněťte rukama. Mělo by být měkké, poddajné a prakticky nepřilnavé. V případě potřeby přidejte do směsi dalších 20 g ovesných vloček.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Z těsta vytvarujte kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem, přičemž mezi nimi nechte mezery.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Kuličky těsta zploštěte rukama. Čím jsou sušenky tenčí, tím jsou křupavější. Pokud je chcete mít uvnitř měkké, nechte je silnější.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Sušenky pečte 10-12 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

10) Nechte je zcela vychladnout.

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

11) Sušenky podávejte s velkým potěšením!

Lahůdka z ovesných vloček. Křupavé ovesné sušenky!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Tip pro Vás:

Nejlépe je skladovat ve vzduchotěsné nádobě nebo kovové plechovce.

Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť a příjemné chvíle!