Cuketová buchta s rybízovou marmeládou a zakysanou smetanou 

Ale já si to pro tentokrát trochu pozměnila ,místo zakysanky jsem si ušlehala smetanu ke šlehání 33% s mascarpone a 5 lžícemi moučkového cukru (jako krém na dort)po namazání ještě posypala kokosem, pak jen trochu nastrouhanou mléčnou čokoládou na vaření a ozdobila vlastním zahradním ovocem. Recept jinak posílám v původní verzi.

Zdroj: Blanka Kozáková

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 300 g pískového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g najemno nastrouhané cukety
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • rybízová marmeláda
  • 2 zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 tyčinky Ledové kaštany
  • olej a mouka na plech


Jak budeme postupovat:

1) Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Pak pozvolna přidáváme nastrouhanou cuketu střídavě s moukou smíchanou s kypřícím práškem.

2) Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný hluboký velký plech. Pečeme při 175 °C 20 minut.

3) Vychladlý koláč potřeme marmeládou.

4) V misce si umícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na marmeládu a posypeme nahrubo nastrouhanými Ledovými kaštany.