Ale já si to pro tentokrát trochu pozměnila ,místo zakysanky jsem si ušlehala smetanu ke šlehání 33% s mascarpone a 5 lžícemi moučkového cukru (jako krém na dort)po namazání ještě posypala kokosem, pak jen trochu nastrouhanou mléčnou čokoládou na vaření a ozdobila vlastním zahradním ovocem. Recept jinak posílám v původní verzi.
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 300 g pískového cukru
- 1 lžíce oleje
- 400 g najemno nastrouhané cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- rybízová marmeláda
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 2 tyčinky Ledové kaštany
- olej a mouka na plech
Jak budeme postupovat:
1) Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Pak pozvolna přidáváme nastrouhanou cuketu střídavě s moukou smíchanou s kypřícím práškem.
2) Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný hluboký velký plech. Pečeme při 175 °C 20 minut.
3) Vychladlý koláč potřeme marmeládou.
4) V misce si umícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na marmeládu a posypeme nahrubo nastrouhanými Ledovými kaštany.