Smažený jemný salám plněný sýrem Gouda s bramborami

Chcete ochutnat něco netradičního a lahodného? Tento recept na smažený jemný salám plněný sýrem Gouda vám ukáže, jak jednoduché a rychlé je připravit neodolatelné občerstvení nebo hlavní chod, kterým si okouzlíte rodinu i přátele.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept na smažený jemný salám plněný sýrem Gouda:

Co budeme potřebovat:

  • 4 plátky jemného salámu (nejlépe o průměru 10-12 cm)
  • 4 plátky sýra Gouda (tenké)
  • 1 vejce
  • Strouhanka (na obalení)
  • Sůl a pepř (na dochucení)
  • Olej (na smažení)


Jak budeme postupovat:

1) Příprava salámu: Každý plátek salámu položte na pracovní plochu a lehce osolte a opepřete.

2) Náplň: Na každý plátek salámu položte jeden plátek sýra Gouda.

3) Zabalení: Salám se sýrem zabalte tak, aby byl sýr uvnitř. Případně si pomozte párátkem, abyste zajistili, že se plátky nerozvinou během smažení.

4) Obalení: Vejce rozklepněte do misky a lehce ho rozšlehejte. Každý zabalený plátek prvně namočte do rozšlehaného vejce a následně jej obalte ve strouhance.

5) Smažení: Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Jakmile je olej horký, opatrně do něj vložte obalené plátky salámu.

6) Dochucení: Smažte z obou stran dozlatova a během smažení osolte a opepřete podle chuti.

7) Servírování: Smažené plátky salámu vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku. Podávejte teplé, ideálně s tatarkou nebo jinou omáčkou dle chuti.

Dobrou chuť!