Vynikající katův šleh s bramboráčky

Katův šleh s bramboráčky je rychlý a chutný recept, ideální pro každou příležitost. Kombinace masa, zeleniny a koření vytvoří jedinečný gurmánský zážitek. Recept je jednoduchý na přípravu a perfektní pro rodinné večeře nebo přátelská setkání.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept na vynikající katův šleh s bramboráčky:

Co budeme potřebovat:

  • Kotletové maso (nakrájené na nudličky)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Worcesterská omáčka
  • Olej
  • Sušené chilli papričky (nebo čerstvá feferonka)
  • Lečo (jedna plechovka)
  • 1 velká cibule
  • 1 paprika
  • 1 feferonka
  • 1 okurka
  • Tuk na smažení (sádlo nebo olej)
  • Plátky česneku (podle chuti)
  • Kečup

Vyzkoušejte také – Recept na nejlepší pomazánku z Makrely


Jak budeme postupovat:

1) Nakrájení a naložení masa: Vezmeme maso z kotlety a nakrájíme je na nudličky. Osolíme, opepříme a zakápneme worcesterskou omáčkou. Přidáme trochu oleje. Pokud nemáme čerstvou feferonku, můžeme přidat sušené chilli papričky dle vlastní chuti.

2) Lečo: Odklopte lečo do sítka a nechte ho odkapat.

3) Příprava zeleniny: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme ji nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k odkapanému leču.

4) Restování masa: V pánvi (nejlépe ve woku) rozpálíme tuk – může to být sádlo nebo olej. Přidáme naložené masové nudličky a rychle je restujeme, cca 5 minut.

5) Restování zeleniny: K masu přidáme nakrájenou cibuli, feferonku, plátky česneku a papriku. Vše společně restujeme a mícháme dalších 5 minut.

6) Dokončení: K masu a zelenině přidáme odkapané lečo a kečup. Vše krátce prohřejeme a dochutíme solí.

Dobrou chuť!