Receptů na jablečné koláče je nepochybně mnoho, a tak jsme pro Vás připravili další, ještě více jablečný! K přípravě tohoto jablečného koláče budete potřebovat hodně jablek, ale zase ne moc těsta! Je voňavý, vláčný a jeho chuť je intenzivnější, než kdy jindy! Potěšte sebe, i své blízké tímto sladkým dárkem.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Neobyčejný jablečný koláč:
Co budeme potřebovat:
- 5-6 jablek (850 g)
- 2 vejce
- 80 g mouky
- 100 ml mléka (při pokojové teplotě)
- citronová šťáva – podle chuti
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo 8 g vanilkového cukru (nepovinné)
- 50 g bílého nebo hnědého cukru
- 20 g másla
- 11 g prášku do pečiva
Jak budeme postupovat:
1) Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na tenké plátky. Vložte je do mísy a pokapejte citronovou šťávou.
2) Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte cukr a špetku soli. Mixérem šlehejte 3-4 minuty, dokud nebude nadýchané a objemné.
3) Přidejte mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr. Promíchejte metličkou.
4) Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Měli byste mít homogenní a tekuté těsto.
5) Do těsta ihned přidejte jablka. Míchejte.
6) Dno formy vyložte pečicím papírem. Boky a dno vymažte máslem a vysypte moukou.
7) Přeneste těsto do připravené formy a rovnoměrně ho rozetřete.
8) Koláč pečte 60-65 minut v předehřáté troubě při teplotě do 180 °C (pokud použijete větší formu, doba pečení se zkrátí).
9) Nechte 30 minut chladnout na pánvi, pak tenkým nožem oddělte od stěn a opatrně vyklopte na talíř. Poté ji otočte na jiný talíř tak, aby byla lícem nahoru. Počkejte, až zcela vychladne. Během ochlazování klesne.
10) Dort s velkou chutí naporcujte a podávejte!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť k jídlu!