Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč

Receptů na jablečné koláče je nepochybně mnoho, a tak jsme pro Vás připravili další, ještě více jablečný! K přípravě tohoto jablečného koláče budete potřebovat hodně jablek, ale zase ne moc těsta! Je voňavý, vláčný a jeho chuť je intenzivnější, než kdy jindy! Potěšte sebe, i své blízké tímto sladkým dárkem.

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

Neobyčejný jablečný koláč:

Co budeme potřebovat:

  • 5-6 jablek (850 g)
  • 2 vejce
  • 80 g mouky
  • 100 ml mléka (při pokojové teplotě)
  • citronová šťáva – podle chuti
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo 8 g vanilkového cukru (nepovinné)
  • 50 g bílého nebo hnědého cukru
  • 20 g másla
  • 11 g prášku do pečiva

Jak budeme postupovat:

1) Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na tenké plátky. Vložte je do mísy a pokapejte citronovou šťávou.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte cukr a špetku soli. Mixérem šlehejte 3-4 minuty, dokud nebude nadýchané a objemné.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Přidejte mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr. Promíchejte metličkou.

4) Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Měli byste mít homogenní a tekuté těsto.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Do těsta ihned přidejte jablka. Míchejte.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Dno formy vyložte pečicím papírem. Boky a dno vymažte máslem a vysypte moukou.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Přeneste těsto do připravené formy a rovnoměrně ho rozetřete.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Koláč pečte 60-65 minut v předehřáté troubě při teplotě do 180 °C (pokud použijete větší formu, doba pečení se zkrátí).

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Nechte 30 minut chladnout na pánvi, pak tenkým nožem oddělte od stěn a opatrně vyklopte na talíř. Poté ji otočte na jiný talíř tak, aby byla lícem nahoru. Počkejte, až zcela vychladne. Během ochlazování klesne.

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

10) Dort s velkou chutí naporcujte a podávejte!

Hodně jablek a málo těsta! Oblíbený jablečný koláč
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť k jídlu!