Tipy na posílení imunity v podzimním období

Vsaďte na prevenci a vyhněte se tak nepříjemným onemocněním. Pomalu se nám blíží podzimní období, které je spojováno také s velkými výkyvy počasí, které se často odrazí na našem zdraví. Proto je důležité věnovat pozornost posílení imunity ještě před tím, než nás skolí nemoc. Zde jsou tipy, jak imunitu preventivně posílit a udržet se zdravým během změn počasí:
Zdroj: shutterstock

1. Dopřejte si zdravou stravu z kvalitních surovin

Správná výživa má klíčový vliv na posílení imunitního systému. Vitamíny jsou v tomto ohledu neocenitelným nástrojem, přičemž vitamíny A, C, E a D patří mezi ty nejdůležitější. Kromě toho, minerály jako zinek a selen mají také významný vliv na imunitní systém. Skvělým způsobem, jak tyto živiny doplnit, je pravidelné podávání čerstvého ovoce a zeleniny, které obsahují antioxidanty a vitamíny.

Ve stravě jsou důležitá také probiotika, které se nacházejí v jogurtech a kyselých mléčných výrobcích. Tyto prospěšné mikroorganismy podporují zdravou mikroflóru střeva, což je základem pro efektivní fungování imunitního systému.

V rámci posilování imunitního systému se osvědčila i aminokyselina L-lysin, která nejen podporuje obranyschopnost organismu, ale účinně bojuje i proti herpesovým infekcím a oparům.

Zdroj: adobestock

2. Ujistěte se, že máte dostatek spánku

Správný spánkový režim hraje klíčovou roli při obnově těla a regeneraci. Hluboký spánek podporuje produkci protilátek a bílkovin, které pomáhají organizmu bojovat proti infekcím. Nedostatek spánku naopak může oslabit imunitní systém. Dospělý člověk by měly obvykle zajistit 7-9 hodin spánku denně. Udržování pravidelného spánkového režimu je klíčové pro optimální imunitní funkci.

Tip na lepší spánek: Vytvořte si klidné spánkové prostředí, vyhýbejte se televizi nebo elektronickým zařízením před spaním, a zkuste relaxační techniky jako meditace nebo hluboké dýchání.

3. Provádějte pravidelné pohybové aktivity

Pravidelná fyzická aktivita zvyšuje cirkulaci krve a lymfy, čímž se protilátky a bílé krvinky efektivně přenášejí po těle. Pohyb podporuje rychlou reakci imunitního systému na infekce. Aktivita je důležitá i ve špatném počasí – vhodné oblečení a krátká procházka venku mohou přispět k silnějšímu imunitnímu systému, zdravému srdečně-cévnímu systému a udržování zdravé hmotnosti.

4. Upřete pozornost na zvýšení hygienických návyků

Podzimní období přináší zvýšené riziko přenosu infekcí. Důkladné mytí rukou po návratu z práce, obchodu, před jídlem či po návštěvě toalety je proto základ. Pravidelným mytím rukou můžete zamezit šíření bakterií a virů.

5. Vyhýbejte se stresu

Stres je běžnou součástí života a může mít široký dopad na naše tělo a zdraví. Jedním z důležitých aspektů, které stres ovlivňuje, je náš imunitní systém. Vliv stresu na imunitní systém je komplexní a stále se studuje, abychom lépe pochopili, jak emocionální a fyzické stavy ovlivňují naši obranyschopnost.

Tipy jak snížit stres:

  1. Zájmy a relaxace: Věnujte se aktivitám, které vás baví a relaxují. To může být čtení, kreslení, zahradničení, hudba nebo kterákoli jiná činnost, která vás osvobodí od stresu.
  2. Sociální podpora: Mluvení se svými blízkými o svých pocitech může pomoci zmírnit stres. Podpora a porozumění od ostatních mohou být cenné pro zvládání náročných situací.
  3. Čas pro sebe: Najděte si čas na odpočinek a relaxaci. Vytvořte si malé rituály, které vás naplňují radostí a klidem.
Zdroj: shutterstock

6. Podpořte zdraví správnými a zejména kvalitními výživovými doplňky

Podpořit imunitní systém prostřednictvím kvalitních doplňků výživy se ukazuje jako účinný způsob pro budování obranyschopnosti. Již po narození je imunita podporována kolostrem – hustou tekutinou tvořenou mateřskou žlázou těsně po porodu. Kolostrum je první mateřské mléko, které obsahuje bohaté množství živin. Mnozí odborníci jej považují za přírodní zázrak, neboť podporuje a posiluje imunitní systém.

Zkušenosti těch, kteří vyzkoušeli suplementaci kolostrem, svědčí o jeho pozitivním vlivu na imunitní systém . Kolostrum se považuje za vynikající způsob, jak posílit obranyschopnost organismu.

Zabezpečte si silnou imunitu pomocí kvalitních doplňků výživy, přičemž kolostrum se jeví jako jeden z nejlepších přírodních způsobů.

Revoluční objev: Laktoferin – Klíč k posílené imunitě

Vědci nám přinášejí vzrušující objev týkající se silné imunity. Protein Laktoferin, přítomný v mateřském mléce, se ukázal jako účinný bojovník proti virům. Tento revoluční protein nejen brání vstupu virů do buněk, ale také redukuje zánět a výrazně zkracuje dobu trvání léčby. Laktoferin, známý také jako červený protein mléka, je přirozenou komponentou kolostra. Jeho koncentrace je nejvyšší v kravském kolostru (až 7g/l). Tento unikátní multifunkční protein váže železo a zároveň působí jako přímý antimikrobiální činitel, omezující růst mikroorganismů, jako jsou bakterie, viry a parazity. Laktoferin vyniká zejména při virových infekcích, kde se váže na povrch buňky a brání tak vniknutí virových částic.

Darujte své rodině přírodní imunitu pomocí Premium Colostrum a Premium Lactoferrine od společnosti Kompava, nyní se speciální slevou pro naše čtenáře. Tito spolehliví pomocníci vám pomohou zajistit zdraví. Využijte slevový kód F5A2B a posílte svoji imunitu.