Vítáme vás ve světě sladkých dobrodružství, kde se setkává jednoduchost s neodolatelnou chutí! Dnes máme pro vás recept, který vás zavede na cestu k dokonalému sladkému zážitku – nadýchaná piškotová roláda s tvarohovou náplní. Tento snadný a rychlý recept vás zaujme nejen svou chutí, ale také tím, jak lehce můžete dosáhnout dokonalého nadýchaného výsledku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Piškotová roláda s tvarohovou náplní
Co budeme potřebovat:
Pro náplň:
- 400 g tvarohu (o 5% tuku)
- 8 g vanilkového cukru
- 100 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce kysané smetany (nebo přírodního jogurtu)
- 40 g kukuřičného škrobu
Pro těsto:
- 5 vajec
- 80 g krupicového cukru
- 80 g mouky
- 20 g kakaa
- půl čajové lžičky prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru
- 2 lžíce teplé vody
Jak budeme postupovat:
1. Vystelte plech o rozměrech 30 cm x 40 cm pečicím papírem.
2. Připravte náplň: všechny suroviny pro náplň dejte do hluboké mísy a mixérem je rozmixujte do hladké a krémové konzistence.
3. Náplň rovnoměrně rozprostřete na plech s pečicím papírem.
4. Připravte těsto: oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do větší mísy a začněte je šlehat mixérem na střední rychlosti, dokud nebudou mít pěnovou konzistenci. Postupně zvyšujte rychlost mixéru a za stálého šlehání přidávejte cukr a vanilkový cukr. Šlehejte, dokud nedosáhnete pevného a lesklého sněhu.
5. Poté přidejte žloutky a nadále míchejte.
6. V jiné míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva.
7. Půlku suché směsi prosejte do mísy se směsí žloutků a bílků a opatrně promíchejte lžící, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Přidejte jednu lžíci teplé vody a opět promíchejte. Poté přidejte zbylou suchou směs a zbývající vodu a míchejte opět dokud nedosáhnete hladkého těsta.
8. Těsto rozetřete rovnoměrně na náplň na plechu.
9. Pečte závin 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
*Čas pečení může být různý v závislosti na vaší troubě. Proveďte test špejlí, zda je závin hotový.
10. Vyjměte závin z trouby, převeďte ho směrem dolů na papír na pečení a pečicí papír opatrně odstraňte.
11. Teplý závin zatočte do rolády pomocí pečicího papíru a nechte úplně vychladnout.
12. Přeneste roládu na prkénko, posypte hojně moučkovým cukrem a nakrájejte na plátky. Nyní můžete podávat s radostí.
Tato lehká, nadýchaná a lahodná piškotová roláda je ideálním dezertem pro sladké chvíle. Podávejte ji s čajem nebo kávou a užijte si sladkou rozkoš!
Roládu uchovávejte zabalenou v pečicím papíru nebo v uzavíratelném nádobí, abyste ji udrželi vlhkou.