Vepřové koleno s pivem v troubě – ocení všichni milovníci masa!

Přicházíme s neskutečně chutným a sytým pokrmem pro všechny vášnivé milovníky masa – vepřové koleno s pivem v troubě! Tato lahodná kombinace vám přináší nejen bohatou chuť, ale i nezapomenutelný kulinářský zážitek, který bude výjimečně oceněn ve společnosti. Naše jednoduchá a efektní receptura vás provede procesem přípravy, takže i ti, kteří si dříve nevěřili, budou moci připravit toto lahodné jídlo jako praví mistři kuchyně. Připravte se na neodolatelnou vůni, chutnou výbavu a spoustu spokojených hostů, kteří si vychutnají toto vepřové koleno s pivem v troubě!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové koleno s pivem v troubě – ocení všichni milovníci masa!
Zdroj: retete-usoare.eu

Vepřové koleno s pivem v troubě

Co budeme potřebovat:
  • 4 vepřová kolena (přibližně 4 kg)
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu a 4 lístky šalvěje
  • 3-4 lžíce slunečnicového oleje na smažení
  • 350 g cibule
  • 15 g česneku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml piva

Jak budeme postupovat:

1. S pomocí ostrého nože nakrájejte kůži. Maso položte na talíř a důkladně masírujte solí ze všech stran. Na každý kousek masa dejte větvičku čerstvého rozmarýnu a lístek šalvěje a zakryjte potravinovou fólií. Nechte v lednici minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu
Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Maso vyjměte z lednice a odstraňte rozmarýn a šalvěj.

3. Rozehřejte hrnec s olejem, přidejte maso a smažte ho ze všech stran po dobu 2-3 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Opečené maso přesuňte do pekáčku.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Do hrnce přidejte jemně nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, orestujte je 2 minuty a pak je nalijte na maso.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

5. V samostatné nádobě smíchejte olivový olej, hořčici, sladkou papriku a mletý černý pepř. Tímto směsí potřete maso z obou stran.

6. Do pekáčku přidejte pivo, položte na maso ještě dva lístky šalvěje, přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct do trouby na 50-60 minut při teplotě 240/250 °C.

7. Po 30 minutách vyjměte pekáček, maso otočte na druhou stranu a vraťte zpět do trouby, tentokrát již bez poklice.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Po upečení maso vyjměte, dejte na krájecí prkénko, zakryjte alobalem a nechte odpočívat 8-10 minut.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Připravte omáčku: Propasírujte do malého hrníčku všechnu omáčku, která zůstala v pekáčku. Rovněž lžící dobře rozmačkejte zeleninu a seberte z ní všechnu omáčku.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Alobal odstraňte z masa a podávejte na talíři spolu s bramborovou kaší nebo salátem. Nezapomeňte přelít maso lžící omáčky z pekáčku.

Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu
Vepřové koleno s pivem v troubě
Zdroj: retete-usoare.eu

Dobrou chuť!