Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na voňavé závitky se zeleninou a masem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Voňavé závitky se zeleninou a masem
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 100 g cibule
- 150 g mrkve
- 200 g cukety
- 100 g lilku
- 50 g másla + olej – na smažení
- 350 g masa vepřové, hovězí..
- sůl – podle chuti
- 1 lžička sušený česnek
Ostatní:
- 3 ks pita chléb
Směs na zalití:
- 2 vejce
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 5 lžic oleje
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na jemno, pak oloupejte mrkev a nakrájejte ji na jemném struhadle – promíchejte a dále cuketu a lilek nakrájejte v samostatné míse.
2. Na pánvi rozehřejte máslo a přilijte olej – smažte nakrájeno zeleninu, dokud cibule nezbělí.
3. Když je zelenina osmažená jako má být tak přidejte nakrájenou cuketu – společně povařte 3 minuty a s přidáním lilku smažte 5 minut.
4. Maso by mělo být předem uvařené a rozdělené na vlákna, pak ho přidejte do uvařené měkké zeleninové směsi – společně povařte 7 minut a na konci vaření dochuťte solí a přisypejte sušený česnek – promíchejte.
5. Rozložte pita chléb, poté na jednu vrstvu rozetřete 1/3 připravené náplně a srolujte ji.
6. Následně roládu nakrájejte na na díly, asi 7-8 kusů a položte je do formy vymazané olejem.
7. Do misky si rozklepněte vejce, přilijte zakysanou smetanu a olej, pak dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným česnekem – promíchejte.
8. Hotovou směsí nalijte na kousky rolády ve formě a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
9. Po upečení voňavé závitky se zeleninou a masem podávejte hlavně s láskou a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!