Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!

Všichni dobře známe opečený marshmallow. Co takhle si ho vyrobit doma? Máme pro Vás recept na měkké a hlavně domácí marshmallow, na které budete potřebovat jen 5 ingrediencí. Příprava je velmi jednoduchá, zabere Vám jen pár minut. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Marshmallows:

Co budeme potřebovat:
  • 20 g želatiny + 120 ml vody
  • 440 g cukru + 120 ml vody
  • 20 ml citronové šťávy
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • ½ lžíce kukuřičného škrobu

Jak budeme postupovat:

1) Formu, do které vložíte marshmallow hmotu, vyložte potravinovou fólií. Pomocí silikonového štětce ji namažte rafinovaným slunečnicovým olejem.

2) Smíchejte želatinu se 120 ml vody a nechte ji hydratovat.

3) Do malého hrnce dejte cukr, 120 ml vody a citronovou šťávu. Připravte z nich sirup vařením na mírném ohni.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Jakmile želatina hydratuje, rozpusťte ji ve vodní lázni nebo na mírném ohni, ale dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nalijte do hluboké mísy.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Želatinu vyšlehejte mixérem a postupně (tenkým proudem) do ní přilévejte sirup. Poté zvyšte rychlost mixéru a šlehejte vše tak dlouho, dokud nezískáte nadýchanou, bělavou a stabilní hmotu.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Pokud chcete, můžete marshmallow obarvit trochou potravinářského barviva.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Ihned přeneste hmotu do připravené formy. Rovnoměrně rozetřete.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Přikryjte potravinovou fólií potřenou rafinovaným slunečnicovým olejem.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Budoucí marshmallow nechte v chladničce alespoň 4 hodiny.

10) Poté je vyklopte na prkénko posypané škrobem smíchaným s moučkovým cukrem. Oddělte je od potravinové fólie.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

11) Povrch posypeme škrobem a moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky.

12) Měkké marshmallow obalte ve škrobu a moučkovém cukru. Nakonec přebytečnou hmotu z povrchu setřeste.

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

13) Podávejte měkké marshmallows!

Měkoučké a nadýchané. Domácí marshmallows!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!