Všichni dobře známe opečený marshmallow. Co takhle si ho vyrobit doma? Máme pro Vás recept na měkké a hlavně domácí marshmallow, na které budete potřebovat jen 5 ingrediencí. Příprava je velmi jednoduchá, zabere Vám jen pár minut. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marshmallows:
Co budeme potřebovat:
- 20 g želatiny + 120 ml vody
- 440 g cukru + 120 ml vody
- 20 ml citronové šťávy
- 1 lžíce moučkového cukru
- ½ lžíce kukuřičného škrobu
Jak budeme postupovat:
1) Formu, do které vložíte marshmallow hmotu, vyložte potravinovou fólií. Pomocí silikonového štětce ji namažte rafinovaným slunečnicovým olejem.
2) Smíchejte želatinu se 120 ml vody a nechte ji hydratovat.
3) Do malého hrnce dejte cukr, 120 ml vody a citronovou šťávu. Připravte z nich sirup vařením na mírném ohni.
4) Jakmile želatina hydratuje, rozpusťte ji ve vodní lázni nebo na mírném ohni, ale dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nalijte do hluboké mísy.
5) Želatinu vyšlehejte mixérem a postupně (tenkým proudem) do ní přilévejte sirup. Poté zvyšte rychlost mixéru a šlehejte vše tak dlouho, dokud nezískáte nadýchanou, bělavou a stabilní hmotu.
6) Pokud chcete, můžete marshmallow obarvit trochou potravinářského barviva.
7) Ihned přeneste hmotu do připravené formy. Rovnoměrně rozetřete.
8) Přikryjte potravinovou fólií potřenou rafinovaným slunečnicovým olejem.
9) Budoucí marshmallow nechte v chladničce alespoň 4 hodiny.
10) Poté je vyklopte na prkénko posypané škrobem smíchaným s moučkovým cukrem. Oddělte je od potravinové fólie.
11) Povrch posypeme škrobem a moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky.
12) Měkké marshmallow obalte ve škrobu a moučkovém cukru. Nakonec přebytečnou hmotu z povrchu setřeste.
13) Podávejte měkké marshmallows!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!