Křehké a šťavnaté zelné řízečky

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na křehké a šťavnaté zelné řízečky, jejíž příprava je opravdu velmi jednoduchá a rychlá. Nebojte se, zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni! Také přílohu si k nim zvolte libovolnou např: vařené brambory, pečené brambory, bramborové pyré nebo lehký zeleninový salát – je to jen Vás!

Křehké a šťavnaté zelné řízečky
Zdroj: souspark.ru

Křehké a šťavnaté zelné řízečky

Co budeme potřebovat:

  • 500 g bílého zelí
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 0,5 lžičky soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • 2 vejce
  • 400 ml
  • 1 lžíce sody
  • 400 g mouky

Jak budeme postupovat:

1. Nastrouhejte půl hlávky zelí, dále nakrájejte cibuli nadrobno a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. Cibuli vsypejte do rozehřáté pánve s olejem, poté přidejte připravenou nastrouhanou mrkev – promíchejte stěrkou, pak přidejte nastrouhané zelí – přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste do změknutí. Dochuťte solí, mletým černým pepřem a nechejte vychladnout.

3. Do misky si rozklepněte vejce – promíchejte vidličkou, dále přilijte kefír smíchaný se sodou, pak přisypejte mouku – míchejte dokud není těsto hladké a nakonec spojte těsto a dušené zelí se zeleninou.

Křehké a šťavnaté zelné řízečky
Zdroj: souspark.ru

4. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce vytvarujte malé placičky, které pečte u obou stran dozlatova a dokřupava.

Křehké a šťavnaté zelné řízečky
Zdroj: souspark.ru

5. Po upečení je položte na talíř a můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi nebo s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a úsměvem na tváří.

Křehké a šťavnaté zelné řízečky
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!