Mleté maso v bramborovém těstíčku – skvělý tip na víkendový oběd

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na mleté maso v bramborovém těstíčku, které je vynikající! Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek vás zaručeně potěší. Jednoduché, chutné a křupavé.

Mleté maso v bramborovém těstíčku - skvělý tip na víkendový oběd
Zdroj: souspark.ru

Mleté maso v bramborovém těstíčku

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 brambory
  • 3 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, černý mletý pepř – podle chuti

Směs:

  • 500 g mleté maso
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli, černý mletý pepř, červená mletá paprika, koriandr

Ostatní:

  • 60 g másla

Vyzkoušejte taky – Brambory a trochu mletého masa – rychlý recept k večeři

Jak budeme postupovat:

1. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, pak je zalijte vodou a nechejte 15 minut odstát. Po 15 minutách vylijte vodu z mísy a brambory vyždímejte, pak přidejte rozklepnuté vejce, přisypejte mouku, sůl a černý pepř – důkladně promíchejte.

Mleté maso v bramborovém těstíčku - skvělý tip na víkendový oběd
Zdroj: souspark.ru

2. Směs: Do misky si dejte mleté maso, ku kterému vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprika a koriandrem – důkladně promíchejte a směs mletého masa rozdělte na 6 dílů.

3. Na pánev vymazanou rostlinným olejem rozprostřete lžíci bramborové směsi a rozložte ji do rovnoměrné vrstvy.

4. Na ni pak rozložte jednu ze šesti porcí mletého masa a přikryjte ji lžící bramborové směsi – smažte je na mírném ohni z obou stran, dokud brambory nezískají zlatavou kůrku.

Mleté maso v bramborovém těstíčku - skvělý tip na víkendový oběd
Zdroj: souspark.ru

5. Po usmažení je položte na plech vyložený pergamenem a na vrcholky dejte malé kousky másla.

Mleté maso v bramborovém těstíčku - skvělý tip na víkendový oběd
Zdroj: souspark.ru

6. Pečte v troubě předehřáté 20 minut při na 200 °C.

7. Po upečení je podávejte se zeleninovou oblohou anebo dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.

Mleté maso v bramborovém těstíčku - skvělý tip na víkendový oběd
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!