Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na mleté maso v bramborovém těstíčku, které je vynikající! Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek vás zaručeně potěší. Jednoduché, chutné a křupavé.
Mleté maso v bramborovém těstíčku
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 brambory
- 3 vejce
- 2 lžíce mouky
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
Směs:
- 500 g mleté maso
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli, černý mletý pepř, červená mletá paprika, koriandr
Ostatní:
- 60 g másla
Vyzkoušejte taky – Brambory a trochu mletého masa – rychlý recept k večeři
Jak budeme postupovat:
1. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, pak je zalijte vodou a nechejte 15 minut odstát. Po 15 minutách vylijte vodu z mísy a brambory vyždímejte, pak přidejte rozklepnuté vejce, přisypejte mouku, sůl a černý pepř – důkladně promíchejte.
2. Směs: Do misky si dejte mleté maso, ku kterému vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprika a koriandrem – důkladně promíchejte a směs mletého masa rozdělte na 6 dílů.
3. Na pánev vymazanou rostlinným olejem rozprostřete lžíci bramborové směsi a rozložte ji do rovnoměrné vrstvy.
4. Na ni pak rozložte jednu ze šesti porcí mletého masa a přikryjte ji lžící bramborové směsi – smažte je na mírném ohni z obou stran, dokud brambory nezískají zlatavou kůrku.
5. Po usmažení je položte na plech vyložený pergamenem a na vrcholky dejte malé kousky másla.
6. Pečte v troubě předehřáté 20 minut při na 200 °C.
7. Po upečení je podávejte se zeleninovou oblohou anebo dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!