Přivítejte léto neodolatelným okurkovým salátem! Tato osvěžující kombinace křehkých okurek, šťavnaté červené cibule a voňavého kopru, završená jemnou zakysanou smetanou, vás okouzlí jednoduchostí a bohatstvím chutí. Pojďte se s námi ponořit do letního gurmánského zážitku plného čerstvosti a harmonie.
Okurkový salát se zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 1 salátová okurka
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 červené cibule + voda na zalití
Dresink – zálivka na salát:
- 1 lžíce zakysaná smetana
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžíce vinný ocet
- svazek čerstvého kopru
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte z okurky slupku a nakrájejte ji na tenké kroužky. Kroužky okurky rozložte na síto, posypte solí a nechte 15 minut odležet.
2. Následně nakrájejte 1/2 červené cibuli na půlkolečka, pak ji zalijte vodou a rovněž nechte 15 minut louhovat.
3. Na přípravu zálivky: Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a vinným octem, také přidejte nasekaný čerstvý kopr na jemno – promíchejte.
4. Kroužky okurek a půlky cibule osušte v utěrce a přendejte do salátové mísy, pak je přelijte připravenou zálivkou, dochuťte solí a černým pepřem – promíchejte.
5. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám všem dobrou letní okurkovou chuť!