Pozvání na chuťovou symfonii! Dnes vám představíme nevšední kulinářský zážitek – jemné máslové křupavé koblihy, které vás okouzlí svou křehkostí a bohatým máslovým aroma. A co je na tom nejlepší? Připraveny jsou s láskou ze zakysané smetany, což jim dodává zcela nový rozměr chuti. Připravte se na slastnou jízdu plnou lahodných kontrastů, která vás zavede do světa kobližek trochu jinak!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemné máslové křupavé koblihy se zakysané smetany
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 30 g cukru – (2 lžíce + 2 lžičky)
- 250 g 30% zakysané smetany – (1 šálek + 1 lžíce)
- 450 g hladké mouky – (3¾ hrnku)
- špetka soli
- 10 g prášku do pečiva – (1 lžíce)
- 20 g másla
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do velké nádobky, přisypejte cukr – vyšlehejte, pak přidejte zakysanou smetanu – šlehejte dál, dokud nevznikne hladká hmota.
2. Poté nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva, přidejte špetku soli a máslo – šlehejte robotickým mixérem a vypracujete těsto.
3. Čistou plochu posypejte moukou a vyklopte těsto z mísy, zpracujte ho rukama a rozválejte pomocí válečka do velkého čtverce.
4. Pomocí kolečka na pizzu vytvarujte plátky – mřížky a uprostřed udělejte jemný řez, upleťte a položte na čistou plochu.
5. Připravte si pánev s rozpáleným olejem a koblihy ponořené do oleje smažte z každé strany dozlatova.
6. Nakonec koblihy posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!