Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept – hlávka bílého zelí plněná mletým masem a sýrem, zabalená ve slanině a podávaná s jemnou omáčkou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hlávka bílého zelí plněná mletým masem a sýrem, zabalená ve slanině a podávaná s jemnou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 1 bíle zelí
Směs mletého masa:
- 1,5 kg mleté maso
- 15 g soli
- 7 g černý pepř
- 2 vejce
- 100 g tvrdý sýr
- 350 g slanina
Omáčka:
- 100 g smetanový sýr
- 70 g nakládané okurky
- 30 g majonéza
- 20 g hořčice
- 4 stroužky česneku
- 120 g sladká smetana na vaření
- 7 g čerstvého kopru
- 5 g soli
Jak budeme postupovat:
1. Odřízněte vrchní část bílého zelí a vydlabejte střed.
2. Mleté maso dejte do mísy, které dochuťte solí, černým mletým pepřem, pak přidejte rozklepnuté vejce – vypracujte rukama.
3. Střed hlávky bílého zelí naplňte směsí mletého masa, poté vložte velkou kostku tvrdého sýra a na povrch opět naneste směs mletého masa až po povrch. Potom přeložte do mísy a celou hlávku pokryjte mletým masem a nakonec obalte ve slanině.
4. Pečte v předehřáté troubě 2 hodiny při 160 °C.
5. Smetanový sýr dejte do mísy, přidejte nakládané okurky, majonézu, hořčici, stroužek česneku, přilijte sladkou smetanu – vyšlehejte na jemnou konzistenci, poté přelijte do mísy a pak ještě přidejte čerstvý nasekaný kopr.
6. Hlávku bílého zelí plněnou mletým masem a sýrem, zabalenou ve slanině podávejte s připravenou jemnou omáčkou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!