Pokud toužíte po chutné a sýté lahůdce, bramboráčky zapečené s rajčaty, syrovou nádivkou a osvěžující zelenou cibulkou jsou pro vás tím pravým receptem. Tato kombinace křupavého bramborového základu, šťavnatých rajčat a krémového sýru je jako orchestr chutí, který rozehraje skutečný gurmánský koncert na vašem talíři. A aby toho nebylo málo, svěžest a lehkost do této kompozice dodává osvěžující zelená cibulka. Připravte se na zážitek, který spojuje výborné součásti do jednoho úžasného pokrmu, který bude oslavou každého sousta.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Bramboráčky zapečené s rajčaty, sýrem a zelenou cibulkou
Co budeme potřebovat:
- 3 brambory + voda na zalití
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl, italské bylinky, černý pepř – podle chuti
- 2 lžíce mouky
- rostlinný olej – na smažení
Ostatní:
- 1-2 rajčata
- sýr – podle chuti
- zelená cibulka – podle chuti
- mletá sladká červená paprika – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nastrouhané brambory dejte do mísy a zalijte vodou – opláchněte je.
2. Poté vodu z brambor slijte a přendejte je do jiné mísy, pak ním vsypejte nakrájenou cibuli na drobno, také přidejte rozklepnuté vejce, dochuťte solí, okořeňte italskými bylinkami a černým pepřem – promíchejte lžící a ještě přisypejte mouku – pokračujte v míchaní.
3. Rozehřejte pánev s olejem a lžící tvarujte bramboráčky, které smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Poté na ně rozložte nastrouhaný sýr, naaranžujte plátky rajčat a posypejte zelenou nakrájenou cibulkou – navrch opět posypejte sýrem – smažte pod pokličkou, dokud se sýr nerozteče a nakonec ještě posypejte mletou sladkou paprikou.
4. Po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!