Říká se, že dobrý dort utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na sušenkový nepečený tříbarevný dort s čokoládou, je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový nepečený tříbarevný dort s čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 300 g libovolné oplatky nebo sušenky
Krémy:
- 300 ml rostlinné smetany
- 100 g kondenzovaného mléka
- 2 lžíce hořkého kakaa
- nutella – podle chuti
Poleva:
- 100 ml vařící smetany
- 100 g hořké nebo mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Oplatky nebo sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je na jemno.
2. Po rozmixování je přendejte do formy, pěkně uhlaďte lžící a dejte stranou.
3. Smetanu nalijte do mísy – vyšlehejte ji a poté k ní přilijte kondenzované mléko – pokračujte ve šlehání.
4. Vyšlehanou smetanu s kondenzovaným mlékem rozdělte na polovinu a do jedné poloviny přisypejte kakao – společně vyšlehejte a vzniklý kakaový krém nalijte do zdobicího sáčku.
5. Stejně postupujte i u vyšlehané smetany s kondenzovaným mlékem bez kakaa.
6. Na sušenkový základ ve formě nejprve vytvořte kopečky kakaového krému, na něj navrstvěte kopečky nutelly, následně šlehačku a postup opakujte podle fantazie – podle sebe. Nakonec pěkně rozetřete, přikryjte fólií a uložte na 6 hodin do mrazáku.
7. Do vařící smetany v hrnci přidejte hořkou nebo mléčnou čokoládu – promíchejte a vařte na mírném ohni.
8. Potom polevou polijte dort ve formě, pěkně ji rozetřete – uhlaďte a uložte na chvíli do lednice na ztuhnutí.
9. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!