Dnes se společně ponoříme do světa chutí a vůní jednoho z tradičních pokrmů, který si oblíbili milovníci klasické kuchyně – SMAŽENEK. Tato jednoduchá a přesto neodolatelně lahodná pochoutka má své pevné místo na stolování mnoha lidí po celém světě.
Těstíčko:
- 1 špetka sůl
- 2 ks vejce
- 1 lžička strouhanka
- 1 lžička voda
Na potření:
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečup
Na ozdobu:
- cibule
- rajče
- okurka
- paprika
Dále:
- chléb
Jak budeme postupovat:
1) Nakrájený chleba lehce osmažíme na pánvi, poté potřeme česnekem a odložíme na talíř, můžeme potřít také plnotučnou hořčicí nebo kečupem.
2) Do mísy rozklepneme jedno nebo dvě celá vejce, přidáme špetku soli, lžičku vody a lžičku strouhanky, dobře rozkvedláme a vylijeme na rozpálenou pánev.
3) Smaženky osmažíme z obou stran a položíme je na krajíc chleba. Podle chuti ještě potřeme malým množstvím hořčice nebo kečupu, poklademe plátky cibule, rajčat a okurky. Smaženky na chleba ihned podáváme.