Nevíte co se starým chlebem? Připravte si tradiční smaženky

Dnes se společně ponoříme do světa chutí a vůní jednoho z tradičních pokrmů, který si oblíbili milovníci klasické kuchyně – SMAŽENEK. Tato jednoduchá a přesto neodolatelně lahodná pochoutka má své pevné místo na stolování mnoha lidí po celém světě.

Zdroj: Kristýna Navrátilová

Těstíčko:

  • 1 špetka sůl
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička strouhanka
  • 1 lžička voda

Na potření:

  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečup

Na ozdobu:

  • cibule
  • rajče
  • okurka
  • paprika

Dále:

  • chléb

Jak budeme postupovat:

1) Nakrájený chleba lehce osmažíme na pánvi, poté potřeme česnekem a odložíme na talíř, můžeme potřít také plnotučnou hořčicí nebo kečupem.

2) Do mísy rozklepneme jedno nebo dvě celá vejce, přidáme špetku soli, lžičku vody a lžičku strouhanky, dobře rozkvedláme a vylijeme na rozpálenou pánev.

3) Smaženky osmažíme z obou stran a položíme je na krajíc chleba. Podle chuti ještě potřeme malým množstvím hořčice nebo kečupu, poklademe plátky cibule, rajčat a okurky. Smaženky na chleba ihned podáváme.